Programma 2019

1 augustus 2019:

Jelle Cleymans & zijn El Bandido's

Zouden dat de El Bandido’s kunnen zijn?
Die groep die ’t publiek recht naar de zevende hemel speelt daar in die tent?
 
Dat Jelle Cleymans een oprechte liefde koestert voor de betere Nederlandstalige levensliederen, weet intussen zowat iedereen. Daarom besliste hij voor de gelegenheid deze zomer zijn muzikale rovers, oftewel zeskoppige band samen te roepen voor een tournee door Vlaanderen en wat hebben wij geluk! Ze houden halt bij ons!
Dat smartlappen niet alleen zijn “guilty pleasure” zijn, bewijst hij door telkens twee van zijn El Bandido’s (bekende vrienden/vriendinnen) uit te nodigen met een even groot hart voor meezingers.
Van Hazes tot Sommers, Van Tura tot Zangeres zonder naam; hun bekendste liedjes en melodieën zullen heldhaftig meegezongen worden door jong en oud.

De El Bandido’s kunnen zijn:
Clara Cleymans
James Cooke
Jonas Van Geel
Barbara Dex
Lucas Van den Eynde
Gert Verhulst
Of … to be continued!

Voorprogramma: Jorsi

Als publieksopwarmer komt Jorsi langs. Nooit hebben we één man zo een publiek weten inpakken zoals Jorsi dat al enkele jaren doet op Muziek aan het Kasteel! Op zijn ééntje met gitaar en basdrum brengt hij op zijn eigen manier geweldige covers van de betere muziek van vroeger en nu. Rock, folk, dance, kleinkunst, Nederlandstalige muziek, … geen enkel genre is onbekend voor deze one-man band. het ideale voorprogramma van Jelle Cleymans & El Bandido’s!

8 augustus 2019:

The Dirty Daddies

Met meer dan 500 shows in de benen in Nederland, België en Duitsland is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. Zeer klein. De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht de AFAS Live uitverkocht heeft.
Het zinderende zevental raast al ruim 6 jaar loeihard door de feesttenten, festivals en clubs en zorgt overal voor een feest-explosie die z’n gelijke niet kent. Fenomenale hits die met een ongeëvenaard enthousiasme op je afgevuurd worden. Tel daarbij een arsenaal aan special effects op waar je de oorlog mee kan winnen en je weet genoeg: zoek dekking en Let’s Get Dirty!

https://thedirtydaddies.com/ 

Voorprogramma: Torsten

"Ik was een jaar of zes toen ik begon te zingen en mijn eerste liedje was ‘Kiri Kiri Kiss me’.
Ik heb nadien meegedaan aan een zangwedstrijd in Lille met de Silverband en heb die toen ook gewonnen. Daar is dan meer en meer uit gekomen. Ik kom uit een muzikale familie, mijn oom zingt ook. Hij doet het Pavarotti-genre, dus meer het klassieke. Ik ben dan beginnen op te treden als artiest met allerlei bekende smartlappen.Dat is wel aangeslagen en daarom zijn we nu verder gegaan. Mijn hobby is eigenlijk een vast job geworden nu."

Nu zijn we reeds een aantal jaren verder en heeft hij niet alleen meerdere singles uitgebracht. Hij is ook niet meer weg te denken van ons podium! Ambiance verzekerd met Torsten erbij! 

15 augustus 2019:

Black Forest

Black Forest, een band die bij sommige misschien niet direct bekend in de oren klinkt maar al jaren actief is in de muziekscene. De band bestaat al meer dan 30 jaar, tonnen ervaring dus. Bekend of niet, na 15 augustus zal je ze alvast nooit meer vergeten!

Op het podium vinden we zowel jong als oud, wat ook te horen is in hun playlist. Nieuwe, moderne nummers worden afgewisseld met bekende nummers uit de oude doos. Luistermuziek, meezingers en stevige rockers staan op het repertoire. Ideaal dus voor een feestelijke zomeravond in Park De Renesse!

http://www.blackforest.be/

Voorprogramma: Silly Coincidence

Plezier staat voorop bij deze groep die hun roots in Merksplas hebben liggen. Al meer dan 10 jaar brengen ze bekende en minder bekende covers. Met een akoestische sound als basis, meerstemmige zang, een drum en soms een elektrische gitaar brengen ze covers gaande van pop en rock tot folk. 

http://silly-coincidence.be/

 

22 augustus 2019:

Seniorennamiddag

Net zoals vorig jaar wordt de seniorennamiddag weer een all-inclusive show met verschillende artiesten.

Torsten

Ondertussen een icoon in Malle en omstreken. Voor wie hem nog moet leren kennen hieronder een korte beschrijving. Torsten is afkomstig uit Lille waar hij zijn eigen brasserie ‘De Brouwketel’ uitbaat. Hij heeft verschillende eigen nummers en kan als geen ander sfeer brengen met reeds bestaande klassiekers. Iedereen aan het dansen en zingen krijgen? Voor Torsten geen probleem!

https://www.zangertorsten.be/

Zangeres Sabine

Sabine komt net als Torsten ook uit de Kempen. Vroeger deed ze mee aan soundmixshows, zandwedstrijden, karoake’s enz. Ze kan verschillende genres aan en wilt het publiek vooral laten genieten. Wij kijken er al naar uit!

http://www.zangeressabine.be/

Johan Veugelers

Johan is zowel in Vlaanderen als in Nederland erg bekend. Zijn muziek is te horen op heel wat radio en televisiezenders. Vroeger speelde hij meet met The Sunsets waarmee hij nog op Het Schlagerfestival in Hasselt stond! Nu trekt hij solo doorheen de lage landen. Hij brengt feestmuziek met een hoog meezinggehalte. Gewapend met zijn accordeon zal hij onze feesttent onveilig maken!

http://johanveugelers.com/

Juul Kabas

Eén van de bekendste Vlaamse volksfiguren en opgenomen in de eregalerij van Radio 2. Hij bracht reeds vele cd’s uit en weet als geen ander het publiek te entertainen.

http://www.juulkabas.be/

De gehele show zal gepresenteerd worden door een enthousiaste presentator en wordt opgefleurd met een danskoppel.

 

 

22 augustus 2019:

Band Marginal

Band Marginal is een coverband die garant staat voor een fantastische rockshow! In de zomer van 2005 (they go waaay back) lopen acht wannabe-rockstar-figuren elkaar toevallig tegen het lijf op de grens van New Malle & Zoersel-City, het rock & roll-epicentrum van de Antwerpse Kempen zeg maar…
Zwaar gefrustreerd na alle rock & roll mislukkingen van de laatste jaren besluiten de heren de krachten te bundelen en voor een nieuwe revelatie in de “scene” te zorgen. En dat lukt! Band Marginal groeit uit tot een heuse party-fun-rock-show-band, beschikt over de nodige muzikale bagage en een open minded instelling. Een zeeeer open minded instelling!

Deze heren maken van elk optreden een feest en zorgen dat niemand stil blijft staan. Rock & roll as it was meant to be & dit overgoten met een stevige portie humor, foute outfits en een podiumact om U tegen te zeggen! Met Band Marginal staat de tent gegarandeerd op zijn kop! Ze staan bekend om van elk optreden een feest te maken!

https://www.bandmarginal.be/

Voorprogramma: Absent Friend

Dit gezellige duo voorziet geweldige nummertjes om mee te zingen! Smeer die kelen dus maar goed in, want tijdens de set van Absent friend zing je gegarandeerd mee met nummers van o.a. Ed Sheeran, Coldplay, Snow Patrol, Oasis, enz. Natuurlijk kunnen ook klassiekers zoals “Bohemian Rhapsody” en “Life on mars” niet ontbreken, zodat zowel jong als oud worden veroverd door deze jongens hun samenzang.

P.S.: Voorzie tijdens hun set zeker je favoriete crush → Gegarandeerd wordt er een gevoelige snaar geraakt!

 

 

 

29 augustus 2019:

Kidsnamiddag

Zoals steeds organiseren we ook dit jaar weer een vrolijke kindernamiddag. Clown Stef belooft met zijn beregoedie show de kinderen een fijne en vooral grappige namiddag te bezorgen. Hiervoor en hierna zal er een kinder dj aanwezig zijn die meest dansbare platen zal draaien voor de jongsten onder ons!

 

 

29 augustus 2019:

De Bonanzas

Alvorens het doek valt over Muziek aan het Kasteel 2019, gaan we met De Bonanza’s terug in de tijd.  Popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken, soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel.  Zelfs hun groepsnaam verwijst naar een dijk van een televisieserie die menig zwart-wit-beeldscherm heeft gevuld. 

De Sixties zijn een goudmijn van muziek. Liedjes schrijven gebeurde met vakmanschap, originaliteit, talent en passie.  De sound van toen valt moeilijk te evenaren -we leven immers 40 tot 50 jaar later- maar met enkele kleine aanpassingen staan deze nummers nog steeds als een Ponderosa Ranch. Wat we u kunnen verzekeren is dat elke noot die u hoort ook gespeeld wordt. Geen bandopnames, computertrucs of playback maar alles live!

De moderne vertaling van een onsterfelijk repertoire.  Stilstaan wordt quasi onmogelijk met De Bonanza’s.

Denk aan legendarische groepen als The Monkees, The Byrds, The Beatles (uiteraard), The Tremeloes, CCR… maar ook aan grootheden als Roy Orbison, Johnny Cash, Ricky Nelson, Van Morrison,… en daarnaast nog een hoop vergeten klassiekers die eigenlijk niemand écht vergeten is.

https://www.debonanzas.be

Voorprogramma: Rik Mercelis

One-hit wonders, goeie songschrijverij, classics maar ook kitsch! Gestript en ontdaan van alle fransjes, enkel het essentiële blijft over. Sommige nummers benaderen het origineel, andere krijgen een nieuw gezicht. 
Liedjes van Prince, Madonna, The Beatles, Depeche Mode, Abba, … Noem maar op, hij speelt ze!
Even benieuwd als ons? Kom dan zeker eens luisteren!

http://www.singlemaltmusic.be/